• +421 948 463 626
  • robo@djrobomajling.sk

Author Archives: Robo M

TWENTY FIVE RÁDIA EXPRES – JULO VIRŠÍK A ROBO MAJLING V NITRE

Robo M No Comments

TWENTY FIVE RÁDIA EXPRES – JULO VIRŠÍK A ROBO MAJLING V ARTIN-E V NITRE (18.11.2016)

dj_robo_majling_artin_nitra

Po dvoch akciách v bratislavskom VÉČKU sa nám s Oldies party Rádia Expres podarilo dostať aj do známeho Oldies klubu v Nitre! S Julom Viršíkom (Support Julovi vytváram ja) sme tam strávili večer, akoby vystrihnutý z 80-tych rokov. Plný klub, usmiati ľudia a tanečky až do rána. Naozaj, kto poznal atmosféru diskoték toho obdobia sa musel vytešovať… Čakajú nás teraz nejaké vianočné večierky a opäť sa po novom roku tešíme na ďaľšiu párty v Bratislave!

S pozdravom
Robo Majling

UMELCI POZOR! Od nového roku sa vám menia pravidlá zdaňovania!

Robo M No Comments

Od januára 2016 si umelci môžu vybrať spôsob zdaňovania. Buď budú vyplňovať daňové priznanie, alebo ich zdaní organizácia (firma), ktorá im platí.

Nové možnosti zdaňovania

V zdaňovaní umelcov nastanú od januára 2016 zmeny, hoci zákon im stále dáva možnosť voľby postupovať naďalej podľa pôvodných pravidiel.
Povinnosť „zabezpečiť pre štát daň z odmeny za umelecký výkon“ však zákon prioritne kladie ako povinnosť inštitúcii, ktorá umelcovi vypláca peniaze, teda napríklad divadlu, televízii, reklamnej agentúre, alebo aj firme, ktorá si napríklad vystúpenie umelca objednala.

V praxi to bude fungovať tak, že pred vyplatením príjmu umelcovi zrazí takáto inštitúcia z hrubej odmeny 19-percentnú daň a odvedie ju správcovi dane aj s oznámením o zrážke. Umelcovi príde na účet odmena znížená o 19 percent ( prípadne aj o príspevok do literárneho fondu ). Ak by tak platiteľ odmeny neurobil, správca dane bude nezrazenú daň vymáhať u tejto vyplácajúcej inštitúcii, nie u umelca.

Umelec má na výber

Ale pozor! Tento postup bude povinnosť aplikovať aj pri zmluvách uzavretých pred 1.1.2016, pokiaľ bude odmena vyplatené po tomto dátume. Umelec sa ale môže rozhodnúť, že si neželá nechať zrážať daň vyplácajúcou firmou, alebo divadlom a príjem chce mať vyplatený v hrubej hodnote a uviesť ho v daňovom priznaní, kde si bude mať možnosť uplatniť či už skutočné, alebo paušálne výdavky. V takomto prípade je dôležité, aby sa o tejto skutočnosti písomne dohodol s konkrétnou inštitúciou, pre ktorú účinkuje, pričom táto musí po skončení roka všetky takéto dohody oznámiť daňovému úradu.
Umelec sa môže pri každej uzavretej zmluve rozhodnúť inak. Rovnaký postup s možnosťou voľby sa od 1.1.2016 použije aj pri zahraničných umelcoch vystupujúcich na Slovensku.

Aký postup je výhodnejší?

Pokiaľ sa umelec rozhodne pre zrážkovú daň, teda, že mu firma, divadlo, televízia a podobne, vyplatí čistý príjem po zdanení, nemá viac s jeho zdaňovaním starosti. Tým sa vyhne aj odvodom do zdravotnej a sociálnej poisťovne, byrokracii, nákladom na účtovníka, jednoducho má od dane z príjmov aj od odvodov pokoj. Daň však zaplatí zrejme o niečo vyššiu akoby platil pri podaní priznania, pretože si nemá ako uplatniť daňové výdavky, nezdaniteľnú časť na daňovníka, prípadne manželku, či daňový bonus na deti. Jeho odvody sa však budú rovnať nule, čo naozaj stojí za zváženie.

Ak je však umelec platiteľom DPH, aj napriek zrážkovej dani, bude zrejme musieť viesť účtovníctvo a podávať daňové priznanie. Umelec, ktorý má príjmy zo zahraničia bude ich aj naďalej musieť priznávať a podávať daňové priznanie.

Stav do 31.12.2015

Do konca roku 2015 zdaňujú umelci svoje príjmy vždy prostredníctvom daňového priznania. Zmluvy uzatvorené podľa autorského zákona, na základe ktorých podávajú svoje výkony sú väčšinou uzatvárané tak, že umelec dostáva odmenu ako keby v dvoch častiach – časť za tzv. vytvorenie diela alebo vytvorenie umeleckého výkonu, a časť odmeny za tzv. udelenie súhlasu na použitie diela (tzv. licencia, alebo tantiéma ).
Tieto dva príjmy sa v daňovom priznaní uvádzajú v dvoch rôznych riadkoch, pričom pri každom z týchto príjmov sa môže umelec rozhodnúť, či ako výdavok uplatní preukázané skutočné výdavky, alebo využije 40-percentný paušál, ktorý je ročne maxímálne 5 040 eur. Zatiaľ, čo z príjmov za vytvorenie diela musí odvádzať štátu aj odvody do sociálnej a zdravotnej poisťovne, z príjmov za použitie diela odvody do poisťovní neplatí.

autor: Ingrid Cicáková – ADEA, daňové poradenstvo a spracovanie účtovníctva

S pozdravom
Robo Majling

DONNA SUMMER

Robo M No Comments

DONNA SUMMER – speváčka môjho detstva!

dj_robo_majling_donna_summer_bio

Donna Summer pôvodným menom LaDonna Andrea Gainesová (*31. december 1948 – †17. máj 2012) bola americká speváčka známa predovšetkým vďaka tanečným hitom zo 70. rokov 20. storočia, ktorými si vyslúžila titul „kráľovná diskoték“ a tiež jedna z mála disko speváčok, ktorá sa udržala v hitparádach až do neskorých 80. rokov. Hoci je známa hlavne ako jedna z najlepších speváčok Disco éry, obsiahla aj žánre ako R&B, rock a gospel, čo sú kategórie, v ktorých získala ceny Grammy. Predpokladá sa, že dokopy sa predalo vyše 120 miliónov jej albumov a singlov, čím sa zaraďuje medzi najpredávanejších umelcov. Donna Summer zomrela 17. mája 2012 na rakovinu. V roku 2013 bola posmrtne uvedená do Rock And Roll Hall Of Fame. V archíve mám kompletnú diskografiu tejto speváčky, ktorú som mal a nakoniec aj stále mám rád!

Album / Year / Label

01. Lady Of The Night (1974) Repertoire
02. Love To Love You Baby (1975) Casablanca
03. A Love Trilogy (1976) Casablanca
04. Four Seasons Of Love (1976) Casablanca
05. I Remember Yesterday (1977) Casablanca
06. Once Upon A Time… (1977) Casablanca
07. Live And More (1978) Casablanca
08. Bad Girls (1979) Casablanca
09. The Wanderer (1980) Casablanca
10. Donna Summer (1982) Casablanca
11. She Works Hard For The Money (1983) Mercury
12. Cats Without Claws (1984) Casablanca
13. All Systems Go (1987) Casablanca
14. Another Place And Time (1989) Atlantic
15. Mistaken Identity (1991) Atlantic
16. Christmas Spirit (1994) Mercury
17. Crayons (2008) Burgundy

S pozdravom
Robo Majling

RICK ASTLEY

Robo M No Comments

RICK ASTLEY – spevák, ktorého mám rád!

Rick Astley - Take Me To Your Heart & Mix A

Richard Paul Astley (*6. február 1966, Newton-le-Willows, Lancashire, v súčasnosti Merseyside) je anglický spevák, textár a hudobník. Astley je ženatý s producentkou Lene Bausager a majú 1 dcéru…

Biografia:
Spevák Rick Astley začínal ako bubeník v roku 1983 v skupine Give Way. Rok na to, už ako spevák prišiel do skupiny FBI. Od júla 1987 je na sólovej dráhe. Úspech mu priniesol hit Never Gonna Give You Up aj debutový album Whenever You Need Somebody. V anglickej TOP 30 mal Rick Astley desať piesní, hitmi boli Whenever You Need Somebody, When I Fall In Love a Together Forever. Jeho spevácku dráhu dokumentuje šesť štúdiových albumov, v marci 2004 vyšla hitová kompilácia Platinum & Gold Collection. Svetový predaj jeho platní už prevýšil sumu 40 miliónov kópií.

Diskografia:

Štúdiové albumy
1987 – Whenever You Need Somebody
1988 – Hold Me in Your Arms
1991 – Free
1993 – Body & Soul
2002 – Keep It Turned On
2005 – Portrait

Výberové albumy:
1990 – Dance Mixes
2001 – Together Forever – Greatest Hits and More…
2002 – Greatest Hits
2003 – Greatest Hits
2003 – Best of Rick Astley – Never Gonna Give You Up
2004 – Love Songs
2004 – Platinum & Gold Collection – Rick Astley

S pozdravom
Robo Majling

HOTEL FÓRUM

Robo M one comments

HOTEL FÓRUM – TU SME PREŽILI KUS KRÁSNEHO ŽIVOTA!

Night Club v hoteli Fórum sme okupovali niekoľko rokov v 90-tych rokoch s kolegami Džulom a Pepom (ten tu vlastne začal svoju kariéru). Mal iba pätnásť! Polnočný program s dievčatami od „Lisého“ ešte dnes evokujú nádherné spomienky! Fotky treba naskenovať, ale určite budú! Ponúkam zatiaľ aspoň štartovnú pre túto spomienkovú sekciu!

Dj Robo Majling vo Fórume s Džulom!

Dj Robo Majling vo Fórume s Džulom!

Robo Majling

VITAJTE!

Robo M No Comments

Pekne Vás vítam na svojom webe! Postupne pridávam informácie, čo, kde, ako! Tak verím, že čoskoro tu budete mať dostatočné informácie o mojej práci DJ-ja!

Profil mám aj na www.vybornahudba.sk

Profil mám aj na www.showportal.sk

S pozdravom

Robo Majling

AHOJ SVET!

Robo M No Comments

robo_majling_dj_djrobomajling_vipmedia_vyborna_hudba_vybornahudba_dobry_napad_sk_foto1

robo_majling_dj_djrobomajling_vipmedia_vyborna_hudba_vybornahudba_dobry_napad_sk_foto1

Rozpisovať sa tu pre koho som všetko už hral, by asi nemalo moc zmysel! Skôr je namieste otázka, prečo som ešte nehral pre teba (pre Vás)?!
Poskytujem služby v oblasti zábavy, svadieb, žúriek, Oldies & Rock párty už viac ako 34 rokov. Množstvo spokojných zákazníkov mám doma na Slovensku, ale aj v Čechách, Maďarsku, dokonca aj v Taliansku a Vietname! Pracoval som pre “obyčajných ľudí”, ale aj pre ministrov, prezidentov štátu, policajných viceprezidentov či predavačiek z obchodných domov. Jednoznačnou mojou prioritou je spokojný zákazník! Momentálne ponúkam moje služby hlavne cez Výborná hudba.sk, fungujem aj prostredníctvom rôznych mediálnych, či reklamných agentúr, s ktorými spolupracujem už dlhé roky! (VIPMEDIA, SHOW PORTÁL, MEDIADOOR, či mnohé iné!)

Začínal som ako mladý, klubový dj v bratislavskom hoteli Tatra, neskôr som súbežne “praxoval” 7 rokov v „slávnom“ BAJKAL BARE, ďaľšom kultovom klube CKM…! Postupne som prešiel “sitom” FUN RÁDIA, RMC RÁDIA a RÁDIA TWIST, moderoval som v “RAŇAJKÁCH S VTV”, RÁDIU SITY a šéfoval RÁDIU ALIGATOR 5 rokov. Skúseností mám na rozdávanie a aj moje hudobné archívy ma radia na popredné miesto nielen v rámci regiónu, ale celého Slovenska. Zahrám Vám všetko od Straussa až po 50 Centa! Momentálne fungujem vrámci PRODUKČNÉHO DOMU MUFUZA, sprostredkúvame vystúpenia rôznych umelcov z rôznych oblastí šoubiznisu! Komplexne zabezpečujeme všetko, čo treba na úspešné zvládnutie každého evantu! Pokojne Vám splníme všetko, po čom túžite! Stačí nás kontaktovať…

S pozdravom

Dj Robo Majling

1

Photo Gallery Slideshow

DJ ROBO MAJLING

...môžem byť súčasťou aj Vašej akcie! Ak potrebujete poradiť, poprípade sa na niečo spýtať, napíšte...